- Med kunskap och känsla -

Robert Olausson, Leg. veterinär & Pernilla Olausson, Leg. sjukgymnast/fysioterapeut

 

 

Om oss

 Pernilla Olausson

Leg sjukgymnast/fysioterapeut (-94) och dipl ridterapeut (-99)

Hon har som sjukgymnast arbetat inom de flesta områden inom landsting och primärvård och har även en idrottsbakgrund.

Hon har gått flera kurser i Feldenkraismetoden och har utöver den svenska sjukgymnast-utbildningen studerat och praktiserat arbetsfysiologi, motorisk utveckling och idrottsskaderehabilitering på University of San Francisco samt Terapeutisk Ridning vid Roslagens Terapeutiska ridinstitut (Christina Drangel och Kerstin Oreholm)

Rygghälsa, biomekanik, kroppsmedvetenhet, inlärning samt kopplingen mellan kropp och själ är favoritområdena, både på häst och människa. 

Har ridit sedan 9 års ålder och har haft en brokig skara hästar genom åren, alla med något att lära ut. Hyser en stor kärlek för de iberiska hästarna och den klassiska dressyren vars principer ligger helt i linje med ett "sjukgymnastiskt/fysioterapeutiskt tänk".

 

 

 Robert Olausson

Leg veterinär

Arbetar som distriktveterinär på Ulricehamns Veterinärstation i kombination med att ha mottagning för hästtandvård på Skogsgården.

Har en helhetssyn när det gäller hästens hälsa och har ett särskilt intresse för hästen som ridhäst och vad som behövs för att hästen ska må bra i sin vardag med sin träning. Har många års erfarenhet av både ridning samt träning från marken.

Är vidareutbildad inom hästtandvård av Torbjörn Lundström.